Velikonoce

06.04.2015 15:49
Napsal uživatel Daniel Kolenda und Reinhard Bonnke   
 

Avšak Kristus vstal z mrtvých, prvotina těch, kdo zemřeli. Když tedy přišla skrze člověka smrt, přišlo skrze člověka také vzkříšení z mrtvých. Jako v Adamovi všichni umírají, tak také v Kristu budou všichni obživeni.
1. Korintským 15:20-22

Již po téměř dvě tisíciletí se lidé zaslepení nepřítelem zas a znovu snaží popírat nejúžasnější událost v historii lidstva. Hledají rozumové argumenty pomocí nichž by jí vyvrátili a označili za absurdní, čímž zkreslují poselství evangelia. Neexistuje nic, co by rozdělovalo a štěpilo společnost více než názory na Ježíšovo vzkříšení.

Jeden pastor uhodil hřebík na hlavičku, když řekl: „Buď věříme v Boha, který stvořil miliardy galaxií a tudíž měl moc vzřísit Ježíše z mrtvých, anebo v Boha, který je tak malý, že ho dokážeme pojmout naším lidským mozkem.“

Zpochybňování Ježíšova vzkříšení není ničím novým – je to dávný fenomén. Apoštol Pavel se k tomu musel vyjádřit již ve svém prvním listu korintské církvi. Jeho otevřený a jasný komentář dodnes neztratil nic ze své moci:

Není-li vzkříšení mrtvých, pak nevstal ani Kristus. Jestliže však Kristus nevstal z mrtvých, pak je naše zvěstování prázdné, prázdná je i vaše víra a my jsme se také stali falešnými Božími svědky – vždyť jsme vydali svědectví o Bohu, že probudil k životu Krista, on ho však neprobudil, jestliže totiž mrtví nevstávají. Neboť jestliže mrtví nevstávají, není vzkříšen ani Kristus. Není-li však Kristus vzkříšen, je vaše víra marná, ještě jste ve svých hříších. Pak tedy zahynuli ti, kteří v Kristu zemřeli. Máme-li naději v Kristu jen v tomto životě, jsme nejubožejší ze všech lidí.
1. Korintským 15:13-19

Pochybovat o Ježíšově vzkříšení není „triviální přečin“. Podle Bible jsou ti, kteří takto pochybují, hodni naší nejvyšší lítosti. Víra v Ježíšovo vzkříšení je totiž samotným jádrem našeho spasení. Jak Pavel napsal:

Vyznáš-li svými ústy Pána Ježíše a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš zachráněn.
Římanům 10:9

Jak jedinečná výsada vědět, že náš Pán vstal z mrtvých! Ježíšovo vzkříšení je nejvyšším zdrojem naší radosti bez ohledu na to, jakým okolnostem právě čelíme. Otec daroval život svého vzkříšeného Syna nám, svým znovuzrozeným dětem – na celou věčnost! Haleluja!

Haleluja!
Pán je vzkříšený!
Skutečně je vzkříšený!

Daniel Kolenda a Reinhard Bonnke 
evangelisté

 

 

Tak tomu bude při vzkříšení mrtvých. Když toto porušitelné tělo oblékne neporušitelnost a toto smrtelné oblékne nesmrtelnost, tehdy se uskuteční slovo, které je napsáno: „Smrt byla pohlcena ve vítězství.“ „Kde je, smrti, tvé vítězství? Kde je, smrti, tvůj osten?“ Ostnem smrti je hřích a mocí hříchu je Zákon. Budiž dík Bohu, který nám dává vítězství skrze našeho Pána Ježíše Krista. 1.Korintským 15:42;54-57